Skip to main content

Over ons

Gelegen op een prachtige zuidhelling tussen Arnhem en Oosterbeek ligt Wijngoed Mariendaal. Aan de rand van de Veluwezoom op een eeuwenoud landgoed met kraakheldere beken, eeuwenoude beuken en prachtige vergezichten.
 
Wijnbouw in dit gebied vond reeds plaats in de middeleeuwen. Ook in de latere middeleeuwen vond wijnbouw plaats weten we uit het nalatenschap van Maria van Gelre. Tijdens de kleine ijstijd die duurde van ongeveer 1430 tot 1850 verdwenen de wijngaarden. De kou zorgde ervoor dat wijnbouw onmogelijk werd. Gezien het gunstige hedendaagse klimaat is wijnbouw weer teruggekeerd. Het terroir van de zuid-helling van de Veluwse stuwwal is uniek en zeer divers van samenstelling – de eerste eigenschappen die bijdragen aan een bijzondere en goede wijn.
 
Het wijngoed is ondergebracht in een stichting zonder winstoogmerk en herbergt verschillende wijngaarden, zo ook de wijngaard van Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn. Ondernemingen en enthousiastelingen kunnen in samenwerking met het wijngoed hier een eigen stuk wijngaard adopteren. Belangrijk daarbij is onze MVO gedachte, zo zullen we mensen in zetten die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.
 
Op Wijngoed Mariendaal kunt u wijnstokken adopteren. Voor meer informatie kunt u ons mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Een prachtig domein voor goede wijn!